Serious games zijn bij uitstek geschikt om mensen iets te leren op een leuke, toegankelijke manier. Live Action Learning doet dat met onze Mobiele Escape Room, Serious Larps of een voor jou op maat gemaakt spel. We zijn goed in spellen waar mensen samen werken. Dat kan digitaal, maar nog liever spelen we live op locatie.  

Wat is een serious game? 

We gaan meestal uit van een leerdoel. Bijvoorbeeld teamontwikkeling. En vervolgens richten we een spel zo in dat deze leerdoelen op een leuke manier verwerkt zijn. Onze Mobiele Escape Room gaat bijvoorbeeld over teamontwikkeling, met thema’s als vertrouwen, besluiten nemen en communicatie. Maar eigenlijk kan je voor bijna elk leerdoel wel een spel bedenken, of het nou kennisoverdracht is, vaardigheden aanleren of bewust worden van een belangrijk thema. 

Wat is een serious larp? 

Leren door ervaren zorgt voor een snel en blijvend effect. We geloven daarom erg in Serious Larps. Dit zijn scenario’s waarbij alle deelnemers voor langere tijd een bepaalde rol aannemen. Op deze manier kunnen de deelnemers op een veilige maar herkenbare manier interacteren en de leerdoelen ervaren. De Serious Larp die we bijvoorbeeld al voor de Verenigde Naties hebben gedaan gaat over innovatie en je verplaatsen in je klant of de eindgebruiker.  

Waarom werkt het? 

Serious Games werken omdat ze mensen een veilige omgeving geven om iets te leren. Als wij een spel ontwerpen, zorgen we dat alle relevante processen terugkomen, zonder ballast of beperkende gedachtes (‘ja, maar zo doen we dat hier niet’ of ‘het gaat toch goed’) die je in de werkelijkheid tegenkomt. Zo kunnen mensen experimenteren met nieuw gedrag of kunnen deelnemers samen ontdekken hoe ze iets anders willen doen. Dat mensen ook een hoop lol uit een spel halen, maakt het natuurlijk alleen maar makkelijker om mee te doen en iets te leren. 

Welke vorm past bij jullie? 

Onze spellen nemen verschillende vormen aan, van bordspel tot escape room en van Teams- of Zoomvergadering tot een compleet omgebouwde schouwburg. Maar bij ons draait het altijd om de mensen die het spel samen spelen. We ontwerpen eigenlijk de interactie en de ervaring die mensen hebben. We zetten de verbeelding aan en brengen mensen in beweging. We zijn benieuwd waar we jou mee kunnen helpen! 

Ik wil een spel!